Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wiebes niet tegen proefboring Schiermonnikoog

  •  
15-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiermonnikoog

© Fotograaf: Geurt Besselink. Bron: Natuurmonumenten

Een proefboring naar gas twintig kilometer ten noorden van Schiermonnikoog in de Noordzee kan volgens minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gewoon doorgaan. Er is aan de voorwaarden voldaan, maar het kan nog "heel lang duren" voor er gewonnen wordt, zei hij dinsdagavond in de Tweede Kamer.

Weerstand

De linkse oppositiepartijen zijn tegen de proefboring. Zij wijzen er onder meer op dat er geen draagvlak voor de proefboring is op het Waddeneiland. Volgens coalitiepartij ChristenUnie is er weinig aan te doen. "Het is vergund. We kunnen er niks meer aan doen. Ik word er niet blij van", zei Carla Dik-Faber.

Klein gasveld

"De winningsmogelijkheden zijn nog heel onhelder", aldus Wiebes. Ook is deze boring volgens hem niet met de winning in Groningen te vergelijken. "Het zal geen gemeenschap bedreigen." Het gaat om een klein veld met ongeveer 5 miljard kuub gas. Een dergelijke hoeveelheid gebruikt Nederland in ongeveer drie maanden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.