Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wilde kat aangereden in Zuid-Limburg

  •  
20-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
wildekat.jpg
Op woensdag 15 februari is er een dode wilde kat aangetroffen in de buurt van Nijswiller, Zuid-Limburg. Sinds een paar jaar is de zeldzame wilde kat bezig aan een opmars in ons land.
Het is lastig om de wilde kat te onderscheiden van de huiskat. De aangereden kat heeft een dikke geringde staart met zwarte punt en zwarte voetzolen. Dit zijn twee kenmerken van de echte wilde kat ( Felis sylvestris ). Het uiterlijk wijst dus op een Europese wilde kat, maar genetisch onderzoek moet uitwijzen of het ook daadwerkelijk om deze wilde soort gaat.
De wilde kat lijkt terug te zijn in Zuid-Limburg. Afgelopen jaren is het dier verschillende keren gezien in de regio. In 2014 zijn er zelfs jonge katten geboren in ons land. De Nederlandse populatie bestaat nu mogelijk uit zo'n tien tot vijftien dieren.
De Zoogdiervereniging wil de wilde kat laten opzetten voor educatieve doeleinden. Op deze manier kunnen meer mensen de wilde kat bekijken en de onderscheidende uiterlijke kenmerken leren herkennen.
Bron: Nature Today 

Meer over:

wilde kat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.