Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wildpark Rotterdam

  •  
29-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
zwaan_12.jpg
Steeds meer dieren en planten hebben hun leefgebied de afgelopen eeuwen naar de stad verplaatst. Oerbos en wildernis is ingeruild voor bergketens van glas en beton, hoog industriële savannes en vuilstortplaatsen. Jelle Reumer schreef een boek over de gevolgen van die verplaatsing naar de stad: ‘wildpark Rotterdam’. Het is een ode aan de patatmeeuw en de vinexvos.
In het boek speculeert Reumer over de stedelijke natuur van de toekomst en wijst hij op de verrassende evoluties die zich dagelijks onder onze urbane neuzen voltrekken. De tomaat die opschiet langs de tramlijn, de zwaan die een nest bouwt van petflessen en de metromug die de ondergrondse van zijn leven niet verlaat.
Veel voorbeelden uit het boek zijn te zien in de tentoonstelling Pure Veerkracht , dat donderdag is geopend. De expositie in het Natuurhistorisch is een prominent onderdeel van de zesde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam .
Jelle Reumer is directeur van het Natuurhistorisch in Rotterdam, en als bijzonder hoogleraar vertebratenpaleontologie verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Titel: Wildpark Rotterdam
Auteurs: Jelle Reumer
Uitgever: Historische Uitgeverij
ISBN:  978-90-6554-0669
Aantal Blz. 160
Prijs € 20,00
Voorbeelden van natuur uit Rotterdam ingestuurd op onze Fotopagina:
waterhoen_marikano
Elk jaar zit er aan de Lombardkade in Rotterdam een meerkoet op een rommelnest. Fotograaf: marikano
spreeuwstation_JoseeMH
Spreeuwen in de Stationshal van Rotterdam. Fotograaf: JoseeMH
uil_jannekeg
Uil strijkt neer aan de Brinkheide in Rotterdam. Fotograaf: jannekeg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.