NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Winnaar: De gierzwaluw van Remco Daalder

  remcodaalder.jpg

  De Jan Wolkers Prijs 2014 voor het beste Nederlandse natuurboek is in het radioprogramma Vroege Vogels uitgereikt aan Remco Daalder. De Amsterdamse stadsbioloog krijgt de prijs voor ‘De Gierzwaluw’, zijn zeer persoonlijke monografie over  de ‘vogelste aller vogels’.  In het Pesthuis van Naturalis kreeg Daalder de prijs uitgereikt door jurylid Karina Wolkers: 5000 euro en een origineel literair portret gemaakt door Siegfried Woldhek.


  Het enige boek van de vijf genomineerden over één diersoort. 'Stadsbioloog' Remco  Daalder is van jongsaf al in de ban van deze sikkelvormige zomergast. Een jaar lang zocht hij naar alle beschikbare informatie over de vogelste aller vogels. Hij schreef er een zeer persoonlijk verhaal over: het allereerste origineel Nederlandse boek over Apus apus.

  Jammer dat 'zijn' vogel nu ten zuiden van de evenaar rondvliegt en het budget van Vroege Vogels niet ruim genoeg is voor een reisje die kant op. Gelukkig is er nog een opname van Remco die eind april op zoek gaat naar de giertjes die terugkeerden naar hun zomerresidenties.

   

   

  Boekgegevens
  Titel: De Gierzwaluw
  Auteur: Remco Daalder
  Uitgeverij: Atlas Contact
  ISBN: 9789045022239
  Pagina's: 205
  Prijs: € 24,99   Fotograaf: Belterman  Fotograaf: Nella#

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media