Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Winterbos: is klimop een bomendoder?

  •  
13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
klimop_03.jpg
Zelfs wie niks van bomen of planten weet kent de klimop. Officiele naaam: Hedera helix , overal aanwezig en in zeer grote aantallen. Juist in het winterbos valt deze struik goed op. Kijk juist nu eens van wat dichterbij en luister naar wat bomenman Dirk Slagter erover vertelt.
In aflevering vier van deze serie vragen we ons af of een klimop die een hele boom begroeit ook kwaad kan. Je hoort immers vaak dat klimop bomen doodt of muren aantast. 
Dirk Slagter maakte een van de leukste winterboeken in de wereld van de natuur. Aan de hand van prachtige zwart-wit illustraties leert hij ons wat je allemaal aan bomen en struiken kan zien in de winter. Dat ze kaal zijn in dit jaargetijde is geen probleem. Kijk naar de bast, de nieuwe knoppen, de bessen of de andere planten en dieren die de bomen bewonen.
Winterflora bomen en struiken
Auteur en illustrator: Dirk Slagter
160 pagina's
Afmetingen     14x216x135 mm
Uitgeverij: Natuurmedia
ISBN10     908081587X
ISBN13     9789080815872
Prijs: € 17,50
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.