Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wintervoedsel op Veluwse akkers

  •  
05-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VroegeVogels#4_OudReemst.00_03_29_08.Still002
Een aantal akkers aan de rand van de Veluwe is teruggegeven aan de natuur. Vogels zoeken de velden op om hier voedsel te vinden. Op een frisse wintermorgen trekt natuurfilmer Ruben Smit door het bevroren landschap.
Eeuwenlang werd er landbouw bedreven op het gebied van Oud Reemst. Op het terrein werden dieren gehouden en de mest werd gebruikt voor de naastgelegen akkers. Nu zijn de velden teruggegeven aan de natuur en worden ze beheerd door Natuurmonumenten. Het gebied wordt opengehouden door grote grazers, waardoor er veel kruiden kunnen groeien. In de schaarste tijdens de wintermaanden is er nog volop voedsel te vinden. Het is er een walhalla voor vogels die van zaden leven. Maar waar deze zaadeters komen, zijn roofvogels nooit ver weg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.