Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Woerden wil geen gaswinning

  •  
08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gemeente Woerden

© Gemeente Woerden - Fotograaf: Odysseus

Gesteund door de ontwikkelingen rond de gaswinning in Groningen heeft de gemeente Woerden een beroep gedaan op minister Eric Wiebes. Het college van B en W vraagt de bewindsman van Economische Zaken en Klimaat om in de gemeente (provincie Utrecht) geen olie- en gaswinning toe te staan.

Olie en gas onder Papekopveld

Onder de wijk Molenvliet ligt een veld met olie en gas, het zogeheten Papekopveld. Het van origine Canadese bedrijf Vermilion is vergunninghouder voor de concessie, maar moet eerst nog wel een vergunning aanvragen. De gemeenteraad had zich al tegen olie- en gaswinning uitgesproken. De gemeente nodigt de minister nu uit om langs te komen voor een gesprek.

Laat Woerden Niet Zakken

Olie- en gaswinning past niet binnen de ambitie die de gemeente heeft als het gaat om duurzaamheid, zo staat te lezen in een brief aan Wiebes. Ook zijn er veiligheids- en schaderisico's in het gebied, dat toch al lijdt onder het dalen en natter worden van de bodem. Het college zegt ook te worden gesteund door tienduizenden bezorgde bewoners en het actiecomité Laat Woerden Niet Zakken.
Bron: ANP

Meer over:

olie, gas, woerden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.