Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolf komt niet naar Hoge Veluwe

  •  
26-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
heide_15.jpg
De wolven die zich inmiddels weer in Nederland hebben gevestigd op de Veluwe, zullen Nationaal Park De Hoge Veluwe links laten liggen. Rondom dat park staan hoge hekken met enkele doorgangen voor wild. Wolven zullen die doorgangen echter niet op gaan zoeken, omdat er rond het park voldoende bossen zijn waar zij op prooien kunnen jagen.
Dat hebben wolfdeskundigen de provincie Gelderland laten weten. Gelderland publiceerde dinsdag een kaart van het leefgebied van de wolf. De kaart is gemaakt op basis van ervaringen met wolven in Duitsland. Daarnaast hebben wetenschappers van Wageningen Environmental Research, een instituut van de Wageningen Universiteit, het gedrag van de wolf op de Veluwe bestudeerd.
De Hoge Veluwe is niet te spreken over de terugkeer van de wolf, omdat die de moeflons (een schapen soort) in het park zou kunnen opeten.
Bron: ANP

Meer over:

wolf, hoge veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.