NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Wolfsklauw slachtoffer van warme zomer

  Merendeel populatie wolfsklauw dood
  foto: Erik Slootweg

  Een recent door Gelderse floristen georganiseerde excursie langs groeiplaatsen van wolfsklauwen op de Veluwe eindigde in mineur. Op het merendeel van de bezochte groeiplaatsen waren de planten dood of was de omvang van de populatie gedecimeerd. Of andere wolfsklauwlocaties in Nederland ook zo getroffen zijn, is nog niet in kaart gebracht. Baudewijn Ode van Floron (Floristisch Onderzoek Nederland) vermoedt dat de wolfsklauwen te lijden hebben gehad onder de warme zomer van 2018.

  Wolfsklauwen

  Wolfsklauwen zijn relatief kleine planten met smalle bladeren rondom de kruipende stengel, ze doen van de hier genoemde soorten het meest aan mossen denken. 

  Melden

  Floron zou graag in kaart brengen of ook andere groeiplaatsen in Nederland geleden hebben onder de zomerdroogte? Dus een oproep aan alle plantenmensen: ken je groeiplaatsen van stekende-, grote- of dennenwolfsklauw? Bezoek die plekken dan in maart of april en geef dan vóór 1 mei door hoe de wolfsklauwen er aan toe zijn (met een foto van de plek)  via info@floron.nl.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media