NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Wolvenspotters overtreden regels op Veluwe

  wolf pixabay
  Wolf, foto: pixabay

  Boswachters en andere vertegenwoordigers van natuurorganisaties betrappen wolvenspotters op het overtreden van regels die gelden op de Veluwe. De vijf wolvenwelpjes die in april op de Veluwe werden geboren, trekken nogal wat bekijks. Mensen die de wolven willen zien, betreden rustgebieden waar ze niet mogen komen.

  Het hele jaar is de Veluwe toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Tientallen mensen die de wolven wilden zien, zijn beboet omdat ze te vroeg in het gebied rondliepen. Dat resulteerde in een boete van maximaal 105 euro.

  Meer controles

  De organisaties die terrein bezitten op de Veluwe hebben contact met elkaar over de wolven. Beheerders van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, het Kroondomein, Geldersch Landschap en ook particulieren en gemeenten hebben afspraken met elkaar gemaakt toen bekend werd dat er welpjes waren geboren.

  Alle beheerders en boswachters letten extra goed op zodat de dieren niet verstoord worden. Dat geldt niet alleen voor de wolven maar ook voor de zwijnen, edelherten en ander wild.

  Bron: NOS

  Geplaatst in: Nieuws

Meer in Nieuws