Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolvenspotters overtreden regels op Veluwe

  •  
15-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
wolf pixabay

© Wolf, foto: pixabay

Boswachters en andere vertegenwoordigers van natuurorganisaties betrappen wolvenspotters op het overtreden van regels die gelden op de Veluwe. De vijf wolvenwelpjes die in april op de Veluwe werden geboren, trekken nogal wat bekijks. Mensen die de wolven willen zien, betreden rustgebieden waar ze niet mogen komen.
Het hele jaar is de Veluwe toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Tientallen mensen die de wolven wilden zien, zijn beboet omdat ze te vroeg in het gebied rondliepen. Dat resulteerde in een boete van maximaal 105 euro.

Meer controles

De organisaties die terrein bezitten op de Veluwe hebben contact met elkaar over de wolven. Beheerders van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, het Kroondomein, Geldersch Landschap en ook particulieren en gemeenten hebben afspraken met elkaar gemaakt toen bekend werd dat er welpjes waren geboren.
Alle beheerders en boswachters letten extra goed op zodat de dieren niet verstoord worden. Dat geldt niet alleen voor de wolven maar ook voor de zwijnen, edelherten en ander wild.
Bron: NOS

Meer over:

veluwe, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.