Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wrakbaars en bandvis gestrand in Nederlandse wateren

  •  
11-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_268702.jpg
De monstrueuze wrakbaars en de bandvis, een lintachtig beest met grote ogen, hebben sinds kort iets met elkaar gemeen: vissers uit Urk visten begin 2006 een exemplaar van beide soorten op uit de Noordzee. De vissen zijn nooit eerder in Nederlandse wateren aangetroffen, zo liet het Natuurhistorisch museum Rotterdam dinsdag weten. Het museum heeft de, inmiddels dode, vissen onderzocht en stelt ze vanaf woensdag tentoon.
De wrakbaars komt normaal gesproken alleen voor in diepe wateren. Een volwassen exemplaar kan even zwaar worden als een forse volwassen man: 100 kilo. Het dichtsbijzijnde water waar de bandvis voorkomt is de Oostzee. Volgens het museum zijn de vangsten incidenteel. De vissen zijn waarschijnlijk verdwaald voordat ze in de netten van de vissers aan hun einde kwamen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.