Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzaam kamveenmos ontdekt

  •  
10-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamveenmos.jpg
Veldbioloog Klaas van der Veen heeft een bijzondere ontdekking gedaan in het Fochteloërveen: tijdens het inventariseren vond hij het uiterst bedreigde kamveenmos. Een ogenschijnlijk nietig plantje dat aangeeft dat het goed gaat met de hoogveenontwikkeling in het Fochteloërveen.
Het gelige kamveenmos lijkt een beetje op de fijne vormen van gewoon veenmos, maar heeft daarnaast ook hele klein betakte stengels. Het groeit in het Fochteloërveen samen met kleine veenbes, lavendelheide, ronde zonnedauw, eenarig wollegras, veenpluis en pijpenstrootje.
De groeiplaats van het kamveenmos ligt in een overgang tussen pijpenstrootjevegetatie met veel gewimperd veenmos, gewoon veenmos en waterveenmos en een open vlakte met veel eenarig wollegras, wrattig veenmos, hoogveen-veenmos, ronde zonnedauw en waterveenmos.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.