Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: bevers in gevecht

  •  
24-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bevers in gevecht
Deze week in Zelf Geschoten: kleine vossen, vechtende bevers, een grote groep gele kwikstaarten, een rups van de kleine hageheld, en een koolmezennest op een bijzondere plek.

Gevecht om territorium

Een bever is volwassen als hij twee tot drie jaar is. Hij verlaat dan het ouderlijk territorium en gaat op zoek naar zijn eigen leefgebied. Hij markeert de grenzen van zijn nieuwe territorium met geursporen. De bever gebruikt hiervoor een sterk ruikend vocht uit twee klieren in het achterlijf, ‘bevergeil’ genoemd.
In het filmpje is de ene bever het territorium van de andere bever binnengekomen. De bevers liggen met hun snuiten tegen elkaar. De ene bever duwt met een dreigende en intimiderende houding de andere bever achteruit. De bevers tasten zo elkaars sterkte af. Na een korte strijd delft een bever het onderspit en gaat ervandoor.
Met dank aan Carli van Mil, Zoogdiervereniging

Meer over:

bever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.