Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: keiler bij biggen

  •  
05-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
ZG wild zwijn - groot
Deze week in Zelf Geschoten: een baltsende zwarte zwaan, paaiende beekprikken, een poetsende patrijs, een mannetjeszwijn dat wordt weggejaagd en rammeltijd bij de hazen.

De rotte en de keiler

Wilde zwijnen leven in een groep, ook wel rotte genoemd. Een rotte bestaat uit een aantal vrouwtjes en hun jongen van het eerste en tweede jaar. In de rotte geldt een duidelijke rangorde, waarbij de mannetjes onderaan staan. Vanaf hun derde levensjaar leven de mannetjes, ook wel keilers genoemd, alleen.
Een vrouwtjeszwijn met jongen tolereert uitsluitend andere vrouwtjes met jongen in de buurt. Vijanden die te dichtbij komen, worden door het vrouwtje verjaagd. Ook keilers worden uit de buurt gehouden. Dat is niet zonder reden, want het schijnt dat keilers neigen tot kannibalisme.
Bron: Zoogdiervereniging
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.