Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf geschoten: wadende konikpaarden

  •  
20-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
konikpaarden ZG
Deze week in Zelf Geschoten: wadende konikpaarden, een zeehond op de pier, baltsende futen, een torenvalk met prooi en een eekhoorn die nestmateriaal zoekt.
In grote delen van het Nationaal Park Lauwersmeer grazen konikpaarden. De paarden hebben nauwelijks verzorging nodig. De kudde telt circa 250 dieren. Ze houden het gras kort, zodat eenden en ganzen makkelijker naar voedsel kunnen zoeken en steltlopers hier kunnen broeden.
In de winter en het begin van de lente zijn de waterstanden bij het Lauwersmeer geregeld hoger. Er staat dan een paar centimeter water op de begroeiing. De konikpaarden waden dan wel eens naar een van de eilandjes in het gebied. Andere keren zoeken ze hoger gelegen delen op. De paarden kunnen dus kiezen waar ze willen grazen. 
Met dank aan Jaap Kloosterhuis, boswachter Lauwersmeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.