Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zoektocht naar wilde savannah-kat in Haarlem

  •  
09-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
168 keer bekeken
  •  
savannah-cat-518134_960_720

© Savannah-kat - Bron Pixabay

Een wilde savannah-kat die vrijdag is ontsnapt, is maandagmiddag gespot in Haarlem. Medewerkers van de dierenambulance zoeken op de plek waar hij is gezien. “De fokker is nu ook onderweg. We hopen dat ze het dier snel vinden”, zegt een woordvoerster van dierenopsporingssite Amivedi. De katachtige was vrijdag in Haarlem ontsnapt.
Het dier, een kruising tussen een huiskat en een wilde serval, eet voornamelijk rauw vlees en kan heel agressief reageren. “Het is geen normale huiskat. Hij kan bijten of uithalen naar kinderen die hem willen aaien”, aldus de zegsvrouw.
De speciale kat is niet heel groot, maar heeft wel opvallend lange poten. Het dier heeft een spitse kop en is wit onder neus en kin. Op zijn poten heeft hij zwarte strepen en op zijn rug zwarte stippen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.