NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Zomerportret: Klaudie Bartelink

  Klaudie Bartelink
  Klaudie Bartelink, Bron: Stichting de Noordzee

  Klaudie Bartelink houdt van avontuur, natuur en van water. Dat komt allemaal samen in de films die ze maakt over het onderwaterleven in de Noordzee en in de plassen en rivieren. Daarnaast is ze al jaren betrokken bij stichting Duik de Noordzee schoon, die wrakken bevrijdt van visnetten. 

  Onderwaterwereld

  "Ik houd heel erg van natuur, maar voetje voor voetje langs plantjes schuifelen is niets voor mij. Ik heb actie nodig en uitdaging. Toen ik vijftien jaar geleden begon met duiken was ik meteen verkocht. Het is zo bijzonder om onder het wateroppervlak een heel andere wereld te ontdekken. Je kunt je niet voorstellen hoe sprookjesachtig mooi de Noordzeebodem is. Om dat vast te leggen kocht ik een waterdichte behuizing voor mijn camera. Ik vond het filmen zo fantastisch dat ik besloot om me om te scholen. Zo werd ik van lesstofontwikkelaar onderwaterfilmer".

  Behalve eigen producties (Onderwaterbeelden.nl) als Expeditie Doggersbank en Live Bait Squadron leverde Klaudie ook bijdragen aan De Wilde Stad, Wildernis Onder water, Nederland Waterland e.a.

   

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media