Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zomerportret: Klaudie Bartelink

  •  
16-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
310 keer bekeken
  •  
Klaudie Bartelink

© Klaudie Bartelink, Bron: Stichting de Noordzee

Klaudie Bartelink houdt van avontuur, natuur en van water. Dat komt allemaal samen in de films die ze maakt over het onderwaterleven in de Noordzee en in de plassen en rivieren. Daarnaast is ze al jaren betrokken bij stichting Duik de Noordzee schoon , die wrakken bevrijdt van visnetten. 

Onderwaterwereld

"Ik houd heel erg van natuur, maar voetje voor voetje langs plantjes schuifelen is niets voor mij. Ik heb actie nodig en uitdaging. Toen ik vijftien jaar geleden begon met duiken was ik meteen verkocht. Het is zo bijzonder om onder het wateroppervlak een heel andere wereld te ontdekken. Je kunt je niet voorstellen hoe sprookjesachtig mooi de Noordzeebodem is. Om dat vast te leggen kocht ik een waterdichte behuizing voor mijn camera. Ik vond het filmen zo fantastisch dat ik besloot om me om te scholen. Zo werd ik van lesstofontwikkelaar onderwaterfilmer".
Behalve eigen producties (Onderwaterbeelden.nl) als Expeditie Doggersbank en Live Bait Squadron leverde Klaudie ook bijdragen aan De Wilde Stad, Wildernis Onder water, Nederland Waterland e.a.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.