Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zon Op Zondag

  •  
03-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_84.jpg
Een uur eerder beginnen betekent dat Vroege Vogels de helft van het jaar al bezig is voordat de zon opkomt! In de maanden januari, februari, maart, september, oktober, november en december. Daar moesten we ons voordeel maar mee doen.
Op het moment dat de zon opkomt boven onze vaste locatie bij het Naardermeer zal het programma onderbroken worden door een speciale tune: 'Here Comes The Sun'. Daar moet dan even alles voor wijken, muziek of gesprekken worden onderbroken en Govert Schilling zal in een paar minuten iets over de zon vertellen.
Elke week een zonnenieuwtje? Kan dat? We maakten een eerste inventarisatie en kwamen tot de conclusie dat we met die serie indien nodig wel een jaar of vier voort kunnen.
Foto uit het Jaarboek Sterrenkunde 2014 van Govert Schilling: activiteit van de zon gedurende één jaar wordt in beeld gebracht op deze compositie van ultravioletfoto's, gemaakt door de Solar Dynamics Explorer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.