NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Zonneboot op het Naardermeer

  Zonneboot-739660.JPG

  Een primeur bij Vroege Vogels. Zondag racet er voor de eerste keer een boot op zonne-energie op het Naardermeer. Het Dutch Solar Boat Team uit Leeuwarden neemt ons mee het water op.

  Dit is een opmaat naar de Amsterdam Solar Boat Parade, die zondagmiddag plaatsvindt op het Westergasterrein. Tijdens dit evenement, een initiatief van de dit jaar overleden duurzaamheidsondernemer Wubbo Ockels, kan je een blik werpen in de toekomst van duurzaamheid en groene energie.

  Het belangrijkste onderdeel van het evenement is een race tussen boten op zonne-energie. Hierbij nemen 15 teams, van over de hele wereld, het met hun futuristische boten tegen elkaar op. Het is de 'Formule 1' onder de elektrische boten.

  Naast de race is er ook een Groen Circuit, waar je duurzame voertuigen kunt testen op een parcours. Op het Plein van de Toekomst is het nieuwste van het nieuwste materiaal op het gebied van duurzaamheid te vinden. Bij het Pitch Festival laten zes ondernemers het publiek hun duurzame uitvindingen zien.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media