Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zuid-Koreaanse stad verkoopt frisse lucht

  •  
28-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mount Jiri Jirisian

© De Zuid-Koreaanse berg Jirisan. Fotograaf: elmoberg (Flickr)

In de Zuid-Koreaanse stad Hadong worden binnenkort blikken met frisse 'berglucht' verkocht. Zo kunnen de bewoners van de stad zich wapenen tegen de toenemende luchtvervuiling. Dit meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Berglucht

De gemeente van Hadong heeft in de bergen een fabriek laten bouwen op een hoogte van 700 tot 800 meter boven zeeniveau. Hier worden cilinders gevuld met 8 liter geperste lucht afkomstig van de lcuht rondom de berg Jirisan, de op een na hoogste berg van Zuid-Korea. De verse lucht is voor omgerekend iets meer dan 11 euro te koop. Met een speciaal masker kunnen ongeveer 160 keer de longen volgezogen worden.

Bos met cipressen

Het inhaleren moet de gebruiker het gevoel geven alsof hij door een bos met cipressen loopt. De fabriek gaat op 30 juni open, en zal dagelijks 1000 tot 2000 blikken schone lucht produceren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.