Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zwerfafval doodt duizenden koeien

  •  
24-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
koeien_pixabay

© Koeien - Bron Pixabay

Nog een reden om geen troep in de natuur te gooien: het is gevaarlijk voor grazers. Jaarlijks sterven duizenden koeien in Nederland omdat ze zwerfafval in hun voer treffen, staat op de site van omroep Gelderland.
Jos Barink van LTO laat weten dat vooral blikjes een groot probleem vormen. Deze versnipperen tijdens het maaien van weilanden en komen zo in het voer terecht. Koeien worden daardoor ziek, wat de dood tot gevolg kan hebben.' Vroeger kwam dit in een boerenbedrijf één keer in de twee jaar voor dat een koe sterft aan verontreinigd voer. Maar nu is het veel vaker vooral met dat blik.
Volgens dierenarts Frank van Hagen gaat het landelijk over 4000 koeien die jaarlijks sterven door zwerfafval. Ook worden er meer dan 10.000 ziek. Boeren willen mensen dan ook op het hart drukken geen troep in de natuur te gooien.
Bron: Omroep Gelderland

Meer over:

zwerfafval, koeien
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.