NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • 100.000 Nederlanders tekenen tegen kooien in veehouderij

  varken kooi
  Foto: pexels

  De 100.000e Nederlanders heeft een handtekening gezet onder het Europese burgerinitiatief om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij, ‘Stop de kooien’.

  Nog nooit kreeg een Europees burgerinitiatief zoveel steun uit Nederland. Het totaal aantal voor het initiatief staat nu op meer dan 840.000 handtekeningen. Het doel is om in september 1 miljoen handtekeningen te hebben verzameld, daarna is de Europese Commissie verplicht om er iets mee te doen. (Bekijk hier de petitie)

  Dierenleed

  In de vee-industrie in Europa zitten miljoenen dieren opgesloten in kooien. Kippen, moedervarkens, konijnen, kwartels, kalveren, eenden en ganzen lijden omdat ze nauwelijks kunnen bewegen en hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen. Ze ervaren stress, frustratie en raken vaak verwond.

  Om een einde te maken aan de kooien in de vee-industrie in heel Europa is het Europese burgerinitiatief ‘End the Cage Age’ gelanceerd. Doel is de “onmenselijke behandeling van boerderijdieren die in kooien worden gehouden” te beëindigen.

  In Nederland wordt het burgerinitiatief naast CIWF ondersteund door Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS International en Wakker Dier.

  Bron: Compassion in World Farming

  Geplaatst in: Nieuws