Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

12 miljard subsidie voor duurzame energie in 2018

  •  
06-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnepaneel

© bron: pixabay

Ook volgend jaar is er weer 12 miljard euro subsidie beschikbaar om duurzame energieprojecten te stimuleren. Dat is net zo veel als er dit jaar is uitgetrokken.
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt in het voorjaar 6 miljard euro beschikbaar voor nieuwe projecten zoals wind- en zonneparken, biomassa-installaties en waterkrachtcentrales. In het najaar komt er 'naar verwachting' opnieuw 6 miljard hiervoor beschikbaar, aldus het ministerie woensdag.

Energieakkoord

De subsidieregeling moet bijdragen aan het halen van de doelstellingen uit het energieakkoord. In 2020 is het doel om 14 procent van de energie hernieuwbaar op te wekken, in 2023 moet dat 16 procent zijn. Uit de vorige maand gepresenteerde Nationale Energie Verkenning 2017 (NEV) bleek dat de doelstelling voor 2020 niet gehaald wordt, maar dat die voor 2023 gehaald kan worden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.