Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2017 kent vroege herfst

  •  
27-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Esdoorn
Volgens weerkundigen moet de meteorologische herfst nog beginnen - op 1 september - maar in de natuur is de herfst al goed zichtbaar. Van bomen als witte paardenkastanje, beuk, berk en hazelaar zijn de bladeren al volop aan het verkleuren. Ook zijn er vroeger dan normaal al veel vruchten aan bomen en struiken. Sommige planten zijn door de combinatie van langdurige droogte in de eerste helft van dit jaar en de daarop volgende natte periode aan een tweede bloei begonnen.
De verkleuring van bomen kun je gemakkelijk zelf bijhouden met de GrowApp. Bovendien lever je dan een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering. Door op gezette tijden een foto te maken van een boom in de tuin of in de buurt krijg je een mooi verloop van de bladverkleuring in de tijd. De gegevens komen terecht bij Arnold van Vliet van de Natuurkalender (Wageningen Universiteit). De GrowApp is zowel voor Android als voor iOs te downloaden via  www.growapp.today .

Meer over:

herfst, fenologie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.