Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

25.000 handtekeningen voor stopzetten zenuwgastesten op cavia's

  •  
17-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
cavai.jpg

© cavia

Woensdag 18 januari overhandigt de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) meer dan 25.000 handtekeningen aan plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie Frits Herman de Groot. Het gaat om handtekeningen van burgers die willen dat Defensie stopt met dierproeven voor defensiedoeleinden.
Naast de handtekeningen overhandigt ADC een rapport ´pleidooi voor stopzetting van dierproeven voor defensiedoeleinden´ waarin onder andere wordt beschreven op welke wijze cavia´s worden gebruikt in experimenten.  Robert Molenaar, campagneleider van ADC: ‘In het laboratorium van TNO in Rijswijk worden cavia´s onverdoofd onderworpen aan testen waarbij zij zenuwgassen moeten inhaleren. Het is onbegrijpelijk dat zulke gruwelijke testen in Nederland mogen plaatsvinden.'
Bron: Anti Dierproeven Coalitie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.