Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

7500 soorten in de Kaaistoep

  •  
27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
beestje_daksaya.jpg

© Onder andere het meeldauwlieveheersbeestje leeft op de Kaaistoep. (foto: daksaya)

Natuurgebied de Kaaistoep bij Tilburg is met recht het meest onderzochte natuurgebied van Nederland. Al meer dan twintig jaar proberen vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) elke vierkante meter natuur bloot te leggen. 
Ruim 7500 soorten werden sindsdien geteld. Van plantengallen tot neuswespen, van de Siberische grondeekhoorn tot boomkikkers. Ook zijn allerlei nieuwe soorten voor Nederland ontdekt en zelfs enkele nieuwe soorten voor de wetenschap. Beheerder Jaap van Kemenade neemt Vroege Vogels mee het gebied in, terwijl tientallen vrijwilligers bezig zijn met veldonderzoek. 
De Kaaistoep is eigendom van TWM Gronden B.V. (voormalig Tilburgsche Waterleiding-Maatschappij). Het vroegere landbouwgebied en de terreinen met bos ten noorden ervan zijn vanaf 1994 in ontwikkeling als natuurgebied.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.