Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aangifte wegens doodschieten wilde bizon in Duitsland

  •  
22-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Wisenten

© Wisenten - Fotograaf: Vogelspotter72

WNF heeft aangifte gedaan tegen de Oost-Duitse autoriteiten die opdracht hebben gegeven om een wilde Europese bizon dood te schieten.
“Na 250 jaar wordt er voor het eerst weer een wisent in Duitsland waargenomen en het enige dat de autoriteiten kunnen verzinnen, is hem dood te schieten”, verzucht Christoph Heinrich den Schritt van WNF. “Dit toont aan dat de overheid niet weet hoe ze met wilde dieren moet omgaan.” 
Het dier werd als een gevaar voor de omgeving gezien en daarom kreeg een jager opdracht om de bizon te doden. Maar een wisent vormt geen enkele bedreiging voor de mens.

Wilde wisent bijna uitgestorven

Aangenomen wordt dat de wisent vanuit Polen de grens is overgestoken met Duitsland. Wisenten kwamen vroeger bijna overal voor in Europa, maar raakte in de jaren ’20 van de vorige eeuw bijna uitgestorven. Met behulp van een speciaal fokprogramma zijn in diverse landen wisenten uitgezet.
Lees verder (artikel in het Duits) op de website van WWF Duitsland

Meer over:

wisent
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.