Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Akkoord voor betere bescherming natuur Noordzeekust

  •  
30-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
garnalenvisser-anaben_01.jpg

© Fotograaf: anaben

Natuurorganisaties, de Rijksoverheid en de visserijsector hebben woensdag een akkoord ondertekend dat de natuur in de Noordzee beter moet beschermen. Dit zogenoemde Noordzeekust-visserij-akkoord bevat onder andere afspraken over het verduurzamen van de garnalenvisserij en het sluiten van gebieden voor de visserij.

Natura 2000

De natuurorganisaties, waaronder Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds, noemen het akkoord "een belangrijke bouwsteen voor een betere bescherming". Vooral voor de Natura 2000 -gebieden is het akkoord van groot belang.

Verduurzaming

Het akkoord geldt voor gebieden die gelden als 'kraamkamer' van het leven in de Noordzee en waar veel garnalen te vinden zijn. Het gaat om de Noordzeekustzone, van Bergen tot aan de Duitse grens bij de Borkumse Stenen, een grote ondergelopen zandbank voor de Zeeuwse kust, de vlakte van Raan en de Waddenzee. In eerste instantie worden alleen enkele gebieden gesloten voor de visserij. Als het de visserij voor 2020 niet lukt om te verduurzamen, dan gaan er meer gebieden dicht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.