Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Atlas Nederlandse Zoogdieren

  •  
14-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
atlas_zoogdieren.jpg
Van de otter en de mopsvleermuis tot het damhert en de potvis. Volgende week verschijnt het meest omvangrijke boek ooit over de Nederlandse Zoogdieren. In de 'atlas' staat de nieuwste informatie van de 106 zoogdiersoorten die in ons land en in onze wateren leven of gesignaleerd zijn. 
Zoogdieren behoren tot de meest aansprekende en aaibare diersoorten van ons land. Veel zoogdieren zijn echter nachtactief en daardoor weinig bekend. Uit de recente Rode Lijst van Zoogdieren van Nederland blijkt dat het gelukkig goed gaat met de meeste zoogdieren. Om een indruk te krijgen welke zoogdieren er in Nederland allemaal voorkomen bekijk onze collectie zoogdierenfoto's.
Zeezoogdieren
Nieuw opgenomen zijn de zeezoogdieren. Voor het eerst is alle kennis over deze groep dieren binnen de Nederlandse (zee)grenzen bijeengebracht. Tientallen gerenommeerde biologen werkten mee aan het standaardwerk. De vorige atlas met dezelfde titel dateert uit 1992. Te gast in Vroege Vogels zijn biologen Johan Thissen en Chris Smeenk. 
Boekgegevens
Titel: Atlas van de Nederlandse zoogdieren
Auteurs: Sim Broekhuizen, Kamiel Spoelstra, Johan Thissen, Kees Canters, Jan Buys, et al.
Uitgeverij: Naturalis Biodiversity Center
Prijs: 49,95
Pagina’s: 432
ISBN 978-90-5011-534-6
Atlas-van-de-Nl-zoogdieren-detail
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.