Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bali ware hel voor dieren in toeristische industrie

  •  
23-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Dolfijn

© bron: pixabay

Bali is een ware hel voor wilde dieren in gevangenschap. Tot die conclusie komt World Animal Protection na undercover onderzoek bij toeristische dierenattracties op het eiland. Geen enkel park met olifanten, tijgers, dolfijnen en civetkatten voldoet ook maar aan de laagst mogelijke dierenwelzijnseisen. Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 Nederlanders het vakantie-eiland. World Animal Protection roept toeristen op om alle vormen van entertainment met wilde dieren op Bali te vermijden.
Het rapport Wildlife Abusement Parks beschrijft de bevindingen vanuit 26 onderzochte parken, waar in totaal zo’n 1.500 dieren gevangen zitten. Zij worden ingezet voor circusshows, olifantenritten, zwemmen met dolfijnen en het maken van selfies met orang oetans. De onderzoekers troffen zelfs dolfijnen aan waarbij preventief de tanden waren verwijderd, zodat ze geen zwemmende toeristen konden verwonden.

Misstanden ongekend

Veel toeristisch vermaak lijkt op het eerste oog onschuldig. Maar achter de schermen gaat groot dierenleed schuil. Zo worden dieren al op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald, en op grove wijze mishandeld om ze ‘geschikt’ te maken voor de toeristische uitstapjes. Ook de dagelijkse leefomstandigheden op Bali zijn gruwelijk. Dolfijnen leven in zwembaden van 10 bij 20 meter. Olifanten lopen de hele dag in de brandende zon met meerdere toeristen op hun zwakke rug, en orang oetans hebben geen enkele bewegingsvrijheid bij het urenlange maken van toeristen-selfies. De dieren zullen dit moeten blijven doen tot hun dood.
World Animal Protection roept alle toeristen op om entertainment met wilde dieren op Bali te mijden. Ook roept World Animal Protection reisorganisaties op om hun verantwoordelijkheid te nemen en geen entertainment met wilde dieren meer aan te bieden.
Bron: World Animal Protection

Meer over:

dierenleed, bali
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.