Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Batterij voor zonnepanelen

  •  
24-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
batterij_01.jpg
Op steeds meer huizen worden gelukkig zonnepanelen geplaatst. De extra energie die hiermee wordt opgewekt stroomde voorheen weer terug in het energienetwerk.
Batterij
Sinds kort hangt er aan het huis van Hannah Frederiks en Christiaan Beljaars een jaar lang een bijzonder apparaat. Een grote batterij is aan de buitenkant van hun woning geinstalleerd, bestaande uit tweedehands accu's uit electrische auto's. Doordat ze nu energie kunnen opslaan hebben ze hun eigen energieverbruik volledig onder controle. Ze kunnen met de energie die overdag wordt opgevangen nu 's avonds hun huis verlichten, koken en de was doen.
Heijplaat
De woning van Hannah en Christiaan staat in een bijzonder havendorp in Rotterdam: Heijplaat. Een dorp met 1350 inwoners midden in het havengebied tussen de transportpijpen,enorme zeeschepen en containerloodsen.
Sinds 2002 wordt in deze buurt gewerkt aan een duurzame leefomgeving en in 2020 moet de wijk  energie-neutraal zijn. Heijplaat wordt duurzaam ontwikkeld waarbij de inbreng en participatie van de bewoners zeer groot is en medebepalend voor het beleid. In 2008 heeft de RDM Campus er zich ook gevestigd: een kenniscentrum dat zich volledig richt op duurzame innovaties. 
Klik hier voor meer informatie over de batterij. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.