NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Beelden: luiaard wordt gestroopt

  Luiaard
  Luiaard met stroper, bron; World Animal Protection

  World Animal Protection geeft schokkende beelden vrij van een luiaard die gestroopt wordt door houthakkers. De beelden zijn gemaakt in de buurt van het dorpje Iquitos in Peru, naast de Amazone. Lokale houthakkers verdienen met de stroop een centje bij. Twee weken eerder berichtte World Animal Protection al dat wilde dieren gebruikt worden voor toeristische doeleinden in het Amazone gebied.

  Vermaak voor toeristen

  Op de beelden is te zien hoe een luiaard zich angstig vastklemt aan een boom die wordt gekapt. Het dier valt samen met de boom bijna 30 meter naar beneden. Wonderbaarlijk genoeg overleeft hij het. Door twee mannen wordt het dier ruw uit de takken van de gekapte boom gehaald. Vervolgens wordt hij in een vuilniszak meegenomen om te worden verkocht als exotisch huisdier of voor het vermaak van toeristen. 

  Bron: Wold Animal Protection

  Reactie World Animal Protection

  Steven McIvor, CEO van World Animal protection zegt: "De beelden zijn erg zorgwekkend. We weten dat gestroopte dieren gebruikt worden voor toeristische doeleinden, zoals het maken van selfies met de dieren. Zij worden slecht verzorgd en leven in slechte omstandigheden. Daarnaast worden zij keer op keer gelokt met voedsel waardoor de dieren trauma's oplopen." 

  Selfies met wilde dieren is erg lucratief. De industrie is tot stand gekomen door toeristen die gek zijn op dieren, vaak hebben zij niet door hoe slecht deze dieren er aantoe zijn en wat voor gevolgen deze vorm van toerisme heeft. World Animal Protection heeft een petitie gestart tegen de uitbuiting van wilde dieren. 

  Hier kan de petitie getekend worden tegen de selfies met wilde dieren cultuur.

  Lees meer over selfies met wilde dieren.

  Bron: Wold Animal Protection

  Geplaatst in: Nieuws