NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Beleef de Lente

  ijsvogel_50.jpg

  Zeven eieren maar liefst heeft het ijsvogelpaar inmiddels onder haar hoede. Het mannetje en vrouwtje wisselen elkaar stelselmatig af met broeden. De grote sterns baltsen alsof het een lieve lust is, de ooievaarjongen groeien als kool en het bosuilenpaar heeft haar eerste echtelijke ruzie achter de rug.

  In Vroege Vogels zondag de hoogtepunten van Week 9 van Beleef de Lente
  Dit jaar heeft Beleef de Lente extra veel camera's, maar liefst 12. Naast oude bekenden als de steenuil, ooievaar en slechtvalk zijn er dit jaar ook nieuwkomers als de grauwe kiekendief, de grote stern en de blauw-oranje ijsvogel.

  Beleef de Lente van Vogelbescherming viert dit seizoen haar jubileum, dit is het 10e jaar dat de camera's in vogelnesten hangen. Al vanaf de start zijn de webcams enorm populair: jaarlijks volgen meer dan één miljoen mensen de belevenissen van de vogels tijdens het broedseizoen.

  Naast de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter (@beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.

   

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media