NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Beleef de Lente

  Kerkuil2.jpg
  Fotograaf: geugjesRia

  Terwijl de ijsvogel- en koolmeesjongen al zijn uitgevlogen, het ooievaarkroost en de kleine slechtvalkjes al volwassen vormen beginnen aan te nemen, wachten pa en ma kerkuil op het op moment dat het eerste jong uit het ei kruipt. Bij de camera van de grauwe kiekendieven gebeurt nog niks.

  In Vroege Vogels zondag de hoogtepunten van Week 16 van Beleef de Lente.

  Dit jaar heeft Beleef de Lente extra veel camera's, maar liefst 12. Naast oude bekenden als de steenuil, ooievaar en slechtvalk zijn er dit jaar ook nieuwkomers als de grauwe kiekendief, de grote stern en de blauw-oranje ijsvogel.

  Beleef de Lente van Vogelbescherming viert dit seizoen haar jubileum, dit is het 10e jaar dat de camera's in vogelnesten hangen. Al vanaf de start zijn de webcams enorm populair: jaarlijks volgen meer dan één miljoen mensen de belevenissen van de vogels tijdens het broedseizoen.

  Naast de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter (@beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media