Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente: zeearend wordt havik?

  •  
23-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
271 keer bekeken
  •  
Havik op het zeearendnest

© Havik op het zeearendennest - Bron: Beleef de Lente

Dit jaar volgt  beleefdelente.nl  weer een aantal toppers van vorig jaar. Naast de bosuil, die vaak in februari al eieren heeft, zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en ooievaar. Bovendien is er dit jaar een spectaculaire nieuwe soort van heel dichtbij te bewonderen: de zeearend.

Zeearend

De camera die zorgvuldig op het nest van de zeearend is aangebracht laat verrassende beelden zien. In november begon het vrouwtje al te bouwen aan het nest, maar het lijkt er nu op dat de zeearenden 200 meter verderop zijn gaan zitten. Inmiddels is het zeearendennest van vorig jaar nu bezet door een haviken paartje. Het wordt afwachten of deze bewoners mogen blijven van de zeearenden. Voorlopig zijn er nog geen burenruzies.

Beleef het op Beleef de Lente

Behalve de live-beelden zijn op  beleefdelente.nl  dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.
Vorig jaar bestond Beleef de Lente precies tien jaar. Bekijk de speciale  Beleef de Lente special  van Vroege Vogels TV.
Bron: Vogelbescherming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.