Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente: Kuikens bij de ooievaar en de kauw

  •  
04-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Bosuil
Het ene na het ander ei komt uit voor de camera's van Beleef de Lente. Deze week zijn de eieren van de ooievaar en de kauw uitgekomen. De kuikens van de ooievaar zijn al aardig groot en donzig als ze uit het ei komen terwijl de kuikens van de kauw nog piepklein en kaal zijn. 
Uilskuikens
De jongen van de bosuil worden met de dag groter, het voedsel is niet aan te slepen. Als moeder bosuil niet oplet eet het oudste kuiken alle prooien op die ze vangen en krijgt het jongste kuiken niets. 
Het tweede ei van de steenuil in Dongen is ook verdwenen. Ze at het eerste ei een paar weken geleden op omdat het niet goed was en het was al de vraag of het tweede ei wel uit zou komen. Het ei is waarschijnlijk gebarsten en aan haar veren blijven kleven toen ze naar buiten ging. Het is ei is daar op de grond gevallen. Hopelijk zijn er binnenkort wel uilskuikens te zien bij de steenuil in Winterswijk, die eieren komen rond 13 mei uit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.