Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente: De kauw

  •  
25-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Kauw
Beelden van een nieuwe nestkast in Breda zijn vanaf deze week te zien op de website van Beleef de Lente. In een toren van de luchtmacht heeft een slechtvalk al 4 eieren uitgebroed. De webcams in De Mortel staan ook nog aan, maar daar zullen zeker geen jongen meer in opgroeien.

De kauwen

Ze stelen nestkasten leeg, pesten andere vogels en prikken vuilniszakken leeg dus word de kauw vaak gezien als een irritante vogel. Tijd om de kauw wat beter te leren kennen en te kijken of dat slechte imago klopt.

De uilen

Nu de kuikens van de bosuil uit het ei zijn gekropen is er meer eten nodig want ook al zijn ze klein, ze hebben grote honger. Moeder en vader proberen de voorraad prooien bij te houden maar de muizen zijn bijna niet aan te slepen.
Het mannetje van het steenuilenpaar in Dongen heeft wat moeite met prooien vangen. Hij probeert meerdere malen het voedsel van het broedende vrouwtje uit de nestkast te jatten. Ze pikt dat natuurlijk niet en jaagt hem de nestkast uit.

Meer over:

kauw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.