Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente: onderkoeld

  •  
25-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Havik
Op de site van Beleef de Lente is nu ook de specht te volgen. Er is een webcam geplaatst bij de nestholte van deze kleurrijke vogel. De binnenkant is helaas niet te zien maar als de kuikens wat ouder zijn zullen ze hun kopjes naar buiten steken om als eerste het voedsel te bemachtigen. 

Vijf overleden kuikens

Het jongste kuiken van de ooievaar heeft het niet gered. Moeder braakt het voedsel over het jongste kuiken heen en een van de andere kuikens ziet geen onderscheid en probeert het jongste kuiken ook op te eten. Het is veel te groot om op te eten en even later gooit moeder ooievaar het kleintje over de rand van het nest. Een dag later stikt het tweede kuiken in een braakbal. Het ligt nu nog steeds op de rand van het nest omdat het te zwaar was om te verplaatsen. 
Er is nog maar een kuiken over bij de havik. Een voor een stierven de kuikens aan onderkoeling nadat ze gevoerd werden buiten de nestkuil en niet meer terug konden komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.