Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

België verbiedt verkoop van glyfosaat aan particulieren

  •  
29-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
378 keer bekeken
  •  
Glyfosaat - roundup

© Bron: Global Justice Now via Flickr.com

Bestrijdingsmiddelen op basis van glyfosaat mogen in België niet meer verkocht worden aan particulieren. Dat meldt het Belgische dagblad De Standaard. Voor particulieren gold al een gebruiksverbod, maar nu is ook de verkoop van deze middelen verboden door het Belgische kabinet.
In Nederland geldt sinds 2016 een gebruiksverbod op gewasbeschermingsmiddelen, enkele uitzonderingen daar gelaten. Particulieren kunnen echter nog altijd onkruidbestrijdingsmiddelen zoals Roundup in de allerlei winkels kopen om in hun eigen tuin te gebruiken.

Monsanto manipuleerde onderzoek

Aanleiding voor dit verbod op glyfosaat in België zijn de berichten waaruit zou blijken dat producent Monsanto wetenschappelijk onderzoek manipuleerde. In eerste instantie werd het gebruik van glyfosaat verboden, maar nu is ook de verkoop van middelen op basis van glyfosaat aan banden gelegd.
Bron: hortipoint.nl

Meer over:

glyfosaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.