Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: steenuil, koolmees, zeearend, vos

  •  
08-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hoe vergaat het de babyvosjes die we vorige week lieten zien? En zijn de zeearenden al begonnen met broeden? Je ziet het deze week bij Big Broeder.
Steenuil
De steenuiltjes laten zich jammer genoeg maar weinig zien. Ze hebben niks te klagen: ruimte genoeg immers in hun bloeiende perenboom. Vorige week was het mannetje nog te horen, die tevergeefs zijn vrouw riep. Maar toen bleef het heel stil. Zouden ze dit kast van een huis ingeruild hebben voor een aftandse schuur?
Oehoe
De oehoe laat zich nog steeds goed zien, haar veren poetsend op de plukplaats. Toch is er slecht nieuws. Het paartje heeft dit jaar namelijk een andere plek in de steengroeve uitgekozen. Daar zitten de enorme uilen helaas buiten het oog van onze webcam.
Koolmezen
Onze koolmezen hebben de afgelopen week ijverig hun nestje afgebouwd. De bovenlaag wordt al lekker zacht, met mos en hondenhaar. Kortom, een heerlijk warm nest voor de eieren.
Zeearend
Groot nieuws! Het broeden bij de zeearenden is begonnen! Man en vrouw wisselen elkaar af. Nog minstens een maand zullen ze dit blijven doen, want moeder is de tweede week van mei uitgerekend.
Babyvosjes
In de Oostvaardersplassen zorgt vader vos ervoor dat moeder voldoende te eten heeft. Gelukkig barst het in de Oostvaardersplassen van de sappige ganzen. Ondertussen zorgt moeder dat de welpen niks te kort komen.
Vorige week maakten we kennis met de pasgeboren vosjes. Zij zagen het licht voor het eerst in de vroege morgen van 28 maart. Maar hoeveel kleine vosje zijn het eigenlijk? Dit is nog steeds niet duidelijk. We weten het pas zeker als ze hun eerste stappen buiten zetten.
Volg de webcams online: Big Broeder TV
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.