Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijen naar Stadzigt

  •  
30-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
honingbij_07.jpg
Zondag komt het Vroege Vogels Volk weer bij ons terug, op onze nieuwe locatie aan het Naardermeer. De duizenden werksters en de Koningin stonden bijna een jaar naast het Capitool en hebben de winter gelukkig overleefd. Helaas hadden veel imkers in Nederland dit jaar weer te kampen met enorme sterfte onder de volken. Na het Jaar van de Bij (in 2012) volgen we ook dit jaar het wel en wee van de honingbij.
Pim Lemmers, de huisimker van Vroege Vogels beheert onze bijen. Ruim 20 jaar lang houdt hij zich al bezig met de imkerij. In zijn stal in Heemstede heeft hij ruim 30 bijenvolken.
Vorig jaar hebben alle volken van onze imker Pim Lemmers de winter overleefd. Ook dit jaar leek het er even goed uit te zien, tot medio maart. Het noodlot sloeg toe. Zeker 33% van de bijenvolken is overleden.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.