Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijna 3 miljoen elektrische auto's in 2030

  •  
13-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Elektrische auto

© Bron: Pixabay

Volgens een nieuw model heeft Nederland in 2030 bijna drie miljoen elektrische auto's. In dat jaar zijn 88% van de nieuw gekochte auto's elektrisch. Dit blijkt uit een nieuw model genaamd SparkCity van de TU Eindhoven.

Nieuw model

Het SparkCity model houdt rekening met een veelheid aan factoren. Zo kunnen allerlei scenario's over de groei van elektrische rijden worden doorgerekend. Daarbij kan worden ingezoomd op wijken en straten. Ook de effecten van beleid kunnen gemakkelijk worden meegenomen. Het model geeft overheden, netbeheerders en bedrijven de mogelijkheid om samen scenario’s op te stellen en door te rekenen.
Het model is maandag gepresenteerd. Samen met het model zijn ook de nieuwe voorspellingen vor de groei van elektrisch vervoer in Nederland bekend gemaakt.
Model elektrisch rijden

© Bron: TU/e, ElaadNL en Nationaal Kennisplatform laadinfrastructuur

EV = electric vehicle, oftewel elektrisch voertuig
Bron: TU/e, ElaadNL en Nationaal Kennisplatform laadinfrastructuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.