Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzondere dwaalgast tussen wintertalingen

  •  
01-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
Vorkstaartplevier

© Fotograaf: gladys

Tijdens de opnames voor het item Vogels tellen is er een bijzondere vogel gefilmd. Tussen een grote groep wintertalingen vliegt een kleinere plevier met een witte stuit en lange vleugels. Dit is een vorkstaartplevier of de sterk lijkende steppevorkstaartplevier.
In Nederland is de vorkstaartplevier een vrij zeldzame dwaalgast, die iets minder vaak wordt gezien dan steppevorkstaartplevier. De vorkstaartplevier broedt in gebieden rond de Middellandse zee en overwintert in Afrika, de steppevorkstaartplevier broedt in Zuid-oostelijk Europa en trekt voor de winter helemaal naar zuidelijk Afrika.
De vogel in het rode rondje is de vorkstaartplevier. Later in het filmpje is de plevier linksboven de groep eenden te zien. Let goed op het 'witte bolletje'.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.