Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzondere gasten

  •  
24-10-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
235 keer bekeken
  •  
gasten.jpg
De eerste generatie milieumannen en –vrouwen heeft inmiddels, net als ‘Vroege Vogels’-eindredacteur Carla van Lingen, ongeveer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Veelal togen ze tussen 1965 en 1980 aan het werk en vaak zijn ze nog steeds zeer bevlogen. En dat geldt ook voor de organisaties die door hen werden opgericht zoals Milieudefensie, Stichting Natuur & Milieu en De Kleine Aarde. Met deze generatie is ook onlosmakelijk het ‘Rapport aan de Club aan Rome’ verbonden (in Nederland, na de bijbel, het best verkochte boek).
Joost Huijsing (de nieuwe ‘Vroege Vogels’-eindredacteur): ‘ Mensen die knokken voor een beter milieu hoor je vaak zeggen: ‘Dat doe je niet voor jezelf maar voor je kinderen en kleinkinderen ’. De mannen en vrouwen van het eerste uur hebben dat ook altijd benadrukt en inmiddels heeft de volgende generatie het heft in handen genomen. Dat leidde tot het idee om ter gelegenheid van Carla’s afscheid een uitzending te maken waarin de krasse knarren worden geconfronteerd met hun opvolgers. Wat vinden de mensen van die eerste generatie dat er na hen moet gebeuren? En hoe zien de groentjes het?
Het grootste deel van de uitzending wordt gevormd door een tafelgesprek met toppers van de eerste generatie en hun (mogelijke) opvolgers.
De eerste generatie wordt vertegenwoordigd door:
Jacqueline Cramer (al tijdens haar studie milieuvrouw geworden, nu minister),
Lucas Reijnders (hoogleraar en het milieugeweten van Nederland),
Jan Juffermans (al dertig jaar woordvoerder van De Kleine Aarde).
Namens de nieuwe generatie schuiven aan:
Diederik Samsom (ex-campaigner van Greenpeace, nu Tweede Kamerlid) Annemarie Rakhorst (zakenvrouw van het jaar 2000 en auteur van het boek ‘Duurzaam ontwikkelen… een levenskans’)
Rutger (actief lid en actievoerder van GroenFront!).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.