Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blijft onrustig rondom de Oostvaardersplassen

  •  
16-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oostvaardersplassen konik

© Koniks in de Oostvaardersplassen - Fotograaf Mauricevandoorn

Ook dit weekend was het weer onrustig rondom de Oostvaardersplassen. Er is veel kritiek over hoe wordt omgegaan met de herten, konikpaarden en heckrunderen in het gebied.

Kruizen en doodskisten

Eerder zijn ook al demonstraties geweest en ook dit weekend waren er protestacties. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er enkele tientallen kruizen en een doodskist geplaatst. Een woordvoerder van Staatsbosbeheer laat weten dat de kruizen en doodskist na ontdekking direct zijn verwijderd. De kruizen en doodskist stonden bij het vogeluitkijkpunt Grote Praambult. Om er te komen, moesten de daders volgens de woordvoerder van Staatsbosbeheer het spoor oversteken en over een hek klimmen.

File door langzaamaanactie

Zondag hadden zich aan het begin van de middag zo'n honderd mensen verzameld om te protesteren. De demonstranten zijn met hun auto's in colonne stapvoets over de snelweg A6 gereden. Tevens hebben de actievoeders bloemen neergelegd voor de gestorven dieren. De protestactie heeft zondag tussen Lelystad en Almere geleid tot een file van zo'n twaalf kilometer op de A6.
De actievoeders eisen dat het beheer van het natuurgebied wordt gewijzigd. In de winter zouden dieren volgens de actievoerders moeten worden bijgevoerd. “De verantwoordelijken moeten voor de strafrechter gedaagd worden” stond op de spandoeken geschreven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.