NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Boeren en natuurorganisaties om tafel

  koeien_ikjelle.jpg
  Fotograaf: ikjelle

  Over een aantal weken gaan boeren, natuurorganisaties, wetenschappers en het bedrijfsleven met elkaar het gesprek aan over de toekomst van de landbouw in Nederland. Het is een opmerkelijk initiatief, want niet eerder zijn deze verschillende organisaties met elkaar om de tafel gegaan om gezamenlijk over de toekomst te praten.

  Aanleiding is de Duitse insectenstudie die vorige week veel stof heeft doen opwaaien. Uit het onderzoek blijkt dat sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten is verdwenen.

  Uniek debat

  Het initiatief voor dit unieke overleg komt onder meer van hoogleraar ecologie Han Olff van de Rijksuniversiteit Groningen en van Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie, vanuit het nederlands netwerk van ecologen en biodiversiteitswetenschappers NERN.

  Het is voor het eerst dat er zo’n breed debat plaatsvindt tussen maatschappelijke organisaties over de toekomst van de landbouw in Nederland. Natuurorganisaties en boerenorganisaties staan vaker lijnrecht tegenover elkaar dan dat ze het eens zijn.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media