Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boswachter mishandeld door hondeneigenaar

  •  
22-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Loonse_en_drunense_duinen

© Loonse en Drunense Duinen - Fotograaf WILHELMINA559

Een boswachter van Natuurmonumenten is gisterenmiddag in de Loonse en Drunense Duinen mishandeld na het aanspreken van een bezoeker van het gebied op het laten loslopen van drie honden buiten het hondenlosloopgebied. De boswachter liep verwondingen op aan een arm.

Loslopende honden

De boswachter sprak de wandelaar aan omdat hij drie honden los liet lopen buiten het hondenlosloopgebied. De man reageerde agressief en weigerde zijn identiteitsbewijs te overhandigen toen de boswachter hem wilde bekeuren. Vervolgens viel de man de boswachter aan waarbij deze een verdraaide arm opliep. De gealarmeerde politie hield de man later bij het parkeerterrein aan. Er is aangifte gedaan tegen de man voor mishandeling. Gelukkig kon de boswachter na een bezoek aan de eerste hulp met een ingepakte arm weer naar huis.

Regels respecteren om iedereen te laten genieten

Boswachters zijn gastheer in de natuurgebieden en toezicht en handhaving zijn deel van hun taak, met als doel de gebieden te beschermen en te zorgen dat bezoekers zich welkom voelen. Optreden door te verbaliseren voor overtredingen hoort daar ook bij. Steeds vaker worden ze echter geconfronteerd met verbaal geweld, soms dus zelfs fysiek geweld.
Natuurmonumenten vindt het terecht onacceptabel dat boswachters op deze manier worden behandeld. Bezoekers die natuurgebieden ingaan moeten de regels respecteren zodat iedereen met plezier van de natuur kan blijven genieten.
Bron: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.