Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Campagne tegen stropers van start

  •  
24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eekhoorntjesbrood_sl--Martijn_Oud.jpg

© Eekhoorntjesbrood, Martijn Oud.

Stroperij komt steeds vaker voor in Noord-Hollandse natuurgebieden volgens de organisaties die de natuurgebieden beheren. Zij signaleren dat mensen op grotere schaal de natuur verlaten met konijnen, paddenstoelen, vissen, mossen en andere planten. De organisaties benoemen dit als stroperij en daarom bestraft moet worden. Samen met de politie starten ze een handhavingsactie om deze stroperij te stoppen en mensen bewust te maken van de natuurschade en gevaren van stroperij.
konijn mos

© Konijn - Fotograaf mseuters

Schade

De natuur en de biodiversiteit lopen schade op door stroperij volgens de beheerders. Daarnaast is het mogelijk dat mensen ziektes en vergiftiging oplopen door het eten van gestroopte producten. De beheerders van natuur in Noord-Holland, waaronder Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Goois Natuurreservaat, bundelen daarom hun krachten om op te treden tegen stroperij. Ze benoemen dat het meenemen van kleine hoeveelheden door de vingers wordt gezien, maar dat er tegen het leeg strippen van de bossen zal worden opgetreden.

Campagne voor meer bewustwording

Het doel van de strengere handhaving is om meer bewustwording te creëren. Tijdens deze campagne wordt er verscherpt toezicht gehouden op stropers, worden er bekeuringen uitgedeeld en onderzoek gedaan naar de verkoop van het gestroopte materiaal.
Bron: Provincie Noord-Holland

Meer over:

stroperij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.