Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Compost voor iedereen

  •  
15-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Het toverwoord bij de Joracomposter is draaien.
Dat is namelijk noodzakelijk voor een goede compostering. Je gooit je keukenafval in de bak, gooit daar dagelijks vers afval bij en je draait aan een hendel. Op die manier komt er zuurstof bij en wordt de afvalprut goede compost voor je tuin.
De isolatie van de Joracomposter in combinatie met het draaien zorgt ervoor dat de temperatuur binnenin tenminste 75 graden bereikt. HIerdoor kunnen de micro-organismen die dergelijke temperaturen vereisen hun werk doen.
De hoge temperatuur maakt de composter bijzonder geschikt voor zowel ongekookt als gekookt afval, vlees- en visresten, maar je kunt er ook koffiefilters met prut ingooien ,theezakjes, servetten en verwelkte bloemen en plantafval.
De composter is leverbaar in verschillende maten, zodat ook kleine huishoudens met alleen en balkon zo'n bak kunnen aanschaffen. De  hele grote (1000 liter afval) is elektrisch en  meer geschikt voor bijvoorbeeld restaurants of flats. Zo'n grote heeft restaurant De Burg in Noord-Scharwoude.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.