Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dassenburcht vol gier

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Foto_2_Spelende_dassen_JD20100612-278.jpg

© Jonge dassen zijn erg speels. Fotograaf: Jan Duker

Een dassenburcht in Limburg is volgestort met gier. Dat is woensdagavond gebeurd in Nuth, volgens de Partij voor de Dieren waarschijnlijk vanaf een akker. Mogelijk kunnen er nu geen dassen meer wonen.

Grimmige sfeer

Eerder deze maand gaf Das&Boom al aan dat de sfeer jegens de beschermde das almaar grimmiger wordt. In groten getale zijn dassenburchten vernield, geëgaliseerd, uitgegraven of anderzijds ernstig verstoord en worden dassen zelfs geschoten. Dat constateert de Stichting Das&Boom naar aanleiding van een uitgebreide steekproef van dassenburchten in Limburg.

Camerabewaking

Anderhalve week geleden trok de Stichting Das en Boom aan de bel omdat ze zich grote zorgen maakt over de dassen in Limburg. Ze heeft al aangekondigd bedreigde dassenburchten te gaan bewaken met camera's.
Volgens Limburg is er melding gemaakt bij de zogeheten Groene Brigade van de provincie Limburg, die het buitengebied moet controleren.
Bron: ANP

Meer over:

gier, dassen, das, mest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.